Ιστοσελίδα SEO

Σαν SEO (Search Engine Optimization) ορίζουμε τις εργασίες που γίνονται σε μία ιστοσελίδα για την καλύτερη ανάδειξη της στις μηχανές αναζήτησης. 

Στη σύγχρονη τάξη πραγμάτων του web, η πλοήγηση στο ίντερνετ χαίρει βαριάς υποβοήθησης από κάθε είδους μηχανής αναζήτησης.

Λόγω του ότι τα τελευταία χρόνια ο όγκος των δεδομένων που περιλαμβάνει το ίντερνετ είναι πλέον πολύ μεγαλύτερος από όσο μπορούσαμε κάποτε να φανταστούμε, η ανάγκη για πιο εύκολη αναζήτηση αυτού που θέλουμε είναι πια επιτακτική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εμπειρία της πρόσβασης στο ίντερνετ πλέον χαρακτηρίζεται από πολλές εργασίες αναζήτησης που πραγματοποιούμε συνεχώς. Οι τυπικές μηχανές αναζήτησης σαν το google search και το bing, ορίζουν πλέον τη πλοήγηση μας, ενώ μεγάλα sites σαν το youtube και το twitter ανταγωνίζονται για τις καλύτερες συναρτήσεις αναζήτησης για να βοηθήσουν τον χρήστη να βρει εύκολα αυτό που ψάχνει.

Παίρνοντας σαν βάση τα παραπάνω μπορούμε να βρούμε πάμπολλους λόγους για το γιατί πρέπει να δείχνουμε ιδιαίτερη ευαισθησία για το SEO όταν κατασκευάζουμε μια ιστοσελίδα. Μια ιστοσελίδα SEO (Search Engine Optimized) θα χαίρει πολύ μεγαλύτερης επισκεψιμότητας από κάποια μη οργανωμένη για της μηχανές αναζήτησης, από τη στιγμή που οι μηχανές αυτές καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη κίνηση του internet traffic αφού όλοι μας, αντί πια να «σερφάρουμε», «γκουγκλάρουμε».


Τι πρέπει να προσέχουμε στην ανάπτυξη μιας ιστοσελίδας SEO.

 • Θα πρέπει να γίνει επιλογή του θέματος σύμφωνα με τον προσανατολισμό της ιστοσελίδας.
 • Η ανάπτυξη των ιστοσελίδων πρέπει να γίνει βάση κάποιου δομημένου πλάνου – σχεδίου που να προσφέρει εύκολη και άμεση πρόσβαση  σε όλες τις κύριες σελίδες,  και κυρίως στις σελίδες που θέλουμε να κατευθύνονται οι μηχανές αναζήτησης.
 • Η κατηγοριοποίηση των άρθρων πρέπει να σχεδιαστεί με δομημένη ιεράρχηση που να δείχνει το δρόμο στα robots των μηχανών.
 • Το όνομα χώρου (domain name) πρέπει να επιλεχτεί στοχευμένα για το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.
 • Τα σημαντικά στοιχεία που θέλουμε να δώσουμε στις μηχανές αναζήτησης ή στους πιθανούς επισκέπτες πρέπει να εμφανίζονται αρκετές φορές.
 • Η έξυπνη και στοχευμένη τοποθέτηση αυτών των στοιχείων θα μας δώσει στο τέλος την καλύτερη θέση στις μηχανές

Άλλες συμβουλές για μια καλή ιστοσελίδα SEO:

 • Επιλέξτε το καλύτερο CMS για SEO, το πανίσχυρο WordPress
 • Εναλλακτικά με τις υπάρχουσες δεξιότητες σκεφτείτε να κατασκευάσετε την ιστοσελίδα «από το μηδέν» (τα robots δεν «διαβάζουν» κείμενο, αλλά αρχεία HTML και κώδικα…)
 • Μη βασίζεστε μόνο στα πάμπολλα plugins, αλλά γίνετε δημιουργικοί και σκεφτείτε καλά με τι υλικό γεμίζετε την ιστοσελίδα SEO
 • Δημιουργήστε ένα robots.txt και προσέξτε καλά τις ρυθμίσεις που θα του βάλετε. Π.χ. μερικές σελίδες ωφελούνται αρκετά αν τα ρομποτάκια έχουν πρόσβαση στα category names μιας ιστοσελίδας.
 • Θέστε στόχους και παρακολουθήστε συνεχώς την πορεία της ιστοσελίδας.
 • Φροντίστε να ενημερώνεστε συνεχώς για τυχόν αλλαγές στις μεθόδους προβολής των μεγάλων μηχανών αναζήτησης (Google, Bing, DMOZ).

 

Πυραμίδα επιτυχημένου SEO

Πηγή: www.siggyvolgt.nl

Βοηθήστε στις μετρήσεις του internet

Εγκαταστήστε το toolbar της alexa που βοηθάει στην παγκόσμια κατάταξη των ιστοσελίδων. Το πλέον φιλικό και ενδιαφέρον toolbar

FREE. Informative. Installs in seconds.

Google webmasters tools

To πιο απαραίτητο εργαλείο για τους διαχειριστές

To πιο απαραίτητο εργαλείο για τους διαχειριστές

Δείτε την πρόταση μας για την δημιουργία της καλύτερης δυνατή ιστοσελίδας SEO

BIG-LOGO