Ενημέρωση ιστοσελίδας

Ενημέρωση ιστοσελίδας είναι η συνεχής ανανέωση του περιεχομένου της. Η ανανέωση αφορά νέο υλικό αλλά και επικαιροποίηση του υπάρχοντος. 

Ανάλογα με την κατηγορία της ιστοσελίδας διαφοροποιείται η περιοδικότητα της ενημέρωσης. Έτσι, ένα blog site για παράδειγμα, έχει ανάγκη από καθημερινή ενημέρωση ενώ ένα site παρουσίας – προβολής έχει ανάγκη από λιγότερο συχνή ενημέρωση.

Κατά την ενημέρωση της ιστοσελίδας θα πρέπει να ακολουθούνται οι ίδιοι κανόνες που ορίζει το θέμα της ιστοσελίδας. Κάθε νέα προσθήκη είτε αφορά post, page, photo κ.α., θα πρέπει να ενημερώνει και όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είναι συνδεδεμένα με την ιστοσελίδα μας. Η ενημέρωση της ιστοσελίδας σας μπορεί να γίνει είτε από εσάς (μετά από σωστή και αναλυτική εκπαίδευση) είτε από τον κατασκευαστή της, που οφείλει να γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντικός είναι αυτός ο τομέας για τη σωστή λειτουργία μιας ιστοσελίδας.


Τι πρέπει να προσέχουμε στην ενημέρωση της ιστοσελίδας.

  • Θα πρέπει να γίνεται ενημέρωση της ιστοσελίδας με βάση τις πραγματικές ανάγκες της.
  • Η συστηματική, σωστή και έγκαιρη ενημέρωση με άρθρα, σελίδες, πληροφοριακό υλικό κ.α., ολοκληρώνει και καλύπτει τον πελάτη αφήνοντάς του αίσθηση πληρότητας και αξιοπιστίας ως προς τον επιχειρηματία και το site του.
  • Η δυνατότητα ενημέρωσης από τον ίδιο τον κάτοχο της ιστοσελίδας θεωρείται πλεονέκτημα σε περιπτώσεις που θέλετε να έχετε τον αποκλειστικό έλεγχο της ιστοσελίδας σας, αφού η όλη διαδικασία είναι απλή και απαιτεί μόνο τις βασικές γνώσεις χειρισμού Η/Υ.
  • Θα πρέπει να τονιστεί εξαρχής ότι η ενημέρωση ενός E-shop είναι επιτακτική ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία του και απαιτεί χρόνο και περισσότερες γνώσεις χειρισμού Η/Υ και χρήσης του Ίντερνετ.
  • Είναι πολύ σημαντικό για μια επιχείριση να κρατάει συνεχώς ενημερωμένο το ηλεκτρονικό της κατάστημα γιατί έτσι κερδίζει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των πελατών της, πετυχαίνοντας παράλληλα και τους στόχους της που είναι οι πωλήσεις.

Επιπλέον πληροφορίες για την ενημέρωση των ιστοσελίδων:

Σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για μια απλή ιστοσελίδα είτε για ένα μεγάλο e-shop, η ενημέρωση των ιστοσελίδων δεν πρέπει να σας αφήσει αδιάφορους. Ιστοσελίδες και e-shops που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη για αξιόπιστη και έγκαιρη ενημέρωση ανήκουν σε όλες τις κατηγορίες της επιχειρηματικής δράσης. Ενδεικτικά, σημειώνουμε τους εξής τομείς:

  • Συνδικαλιστικοί φορείς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) – για άμεση και γρήγορη ενημέρωση των μελών τους,
  • Εμπορικές εταιρείες – για εύκολη και συνεχή παρουσίαση των προϊόντων ή των υπηρεσιών που εμπορεύονται,
  • E-shops (μικρού ή μεγάλου ενδιαφέροντος) – για έγκαιρη και αναλυτική διαθεσιμότητα των παρεχόμενων προϊόντων,
  • Δημοσιογραφικά blogs ή ιστοσελίδες με ειδησεογραφικό περιεχόμενο – για άμεση και συνεχόμενη ροή των ειδήσεων.

Στη Madlink μπορούμε να σας προτείνουμε την καλύτερη και την πιο συμφέρουσα λύση για τη δική σας περίπτωση και πάντα με γνώμονα την ουσιαστική και πραγματική ανάγκη της κάθε ιστοσελίδας για ενημέρωση με αναρτήσεις πληροφοριακού υλικού, ανακοινώσεων, νέων προϊόντων ή αφαίρεση παλαιών, βίντεο ή ηχητικού υλικού κ.λπ., έτσι ώστε να καλύπτονται συνεχώς οι απαιτήσεις του κοινού στο οποίο απευθύνεστε!

 

Οδηγός περιεχομένου για αρχάριους