Εποπτεία ιστοσελίδας

[et_pb_section inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”css” background_color=”#ebebff”][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Εποπτεία ιστοσελίδας

Μετά την κατασκευή της, και για όσο είναι λειτουργική, θα πρέπει να υπάρχει συνεχής και επισταμένη εποπτεία για την καλή λειτουργία της ιστοσελίδας.

Η εποπτεία της ιστοσελίδας δεν πρέπει να περιορίζεται στον έλεγχο διαθεσιμότητας της ιστοσελίδας και του e-shop, αλλά πρέπει να υπάρχει συνεχής έλεγχος των αναβαθμίσεων του CMS αλλά και των plugins. Θα πρέπει ακόμη ο διαχειριστής να είναι συνεχώς ενήμερος για θέματα ασφαλείας που αφορούν την ιστοσελίδα ή το e-shop που εποπτεύει.

Η εποπτεία της ιστοσελίδας είναι μια αναγκαία εργασία για να εξασφαλίζετε την καλύτερη δυνατή λειτουργία της για καιρό. Με τη διαδικασία προσθήκης υλικού ο ιστότοπος σας επεκτείνεται στο web αλλά έχει ανάγκη εποπτείας για να έχει υγιή κίνηση μέσα σε αυτό. Η σωστή εποπτεία ιστοσελίδας είναι αναγκαία, για να αντιμετωπίζονται θέματα ταχύτητας και ασφάλειας προτού καν προκύψουν.

Οι καταστάσεις του ίντερνετ αλλάζουν γρήγορα και σπανίως παραμένουν σταθερές. Η εποπτεία ιστοσελίδας είναι η διαδικασία με την οποία το site σας ακολουθεί τις αλλαγές αυτές για να είστε εγγυημένοι πως δεν θα μείνετε πίσω.

 

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]


Βασικά στοιχεία εποπτείας

[/et_pb_text][et_pb_tabs admin_label=”Tabs”][et_pb_tab title=”Εγκατάσταση Ιστοσελίδας”]

Η εποπτεία της εγκατάστασης της ιστοσελίδας έχει να κάνει με τους τακτικούς ελέγχους στο υλικό που προβάλουμε στο ίντερνετ:

  • Έλεγχος του webserver: Η εποπτεία της εφαρμογής που μας ανεβάζει στο ίντερνετ είναι σημαντική από άποψης ταχύτητας και ασφάλειας. Η διαμόρφωση του webserver πρέπει να είναι εξ’ αρχής η καλύτερη δυνατή για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της ιστοσελίδας μας, αλλά η συνεχής παρακολούθηση και το σωστό patchάρισμα του είναι επιτακτικά για να δουλεύει πάντα καλά.
  • Ενημέρωση βασικών αρχείων της ιστοσελίδας: Αν χρησιμοποιούμε CMS σαν το WordPress, πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι και να παρακολουθούμε διάφορες αλλαγές που του γίνονται από τη κοινότητα. Σημαντικές ενημερώσεις πρέπει να εγκαθίστανται αμέσως, για λόγους ασφάλειας.

[/et_pb_tab][et_pb_tab title=”Διαμόρφωση Server”]

Όσον αφορά το μηχάνημα πάνω στο οποίο είναι εγκατεστημένη η ιστοσελίδα, οι έλεγχοι πρέπει να συνεχείς και ενδελεχείς:

  • Εποπτεία και βελτιστοποίηση βάσης δεδομένων: Αν η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί CGI, πρέπει να ελέγχουμε συχνά την δομή της βάσης δεδομένων μας κυρίως αν προσθέτουμε πολύ υλικό. Οι διάφορες εργασίες βελτιστοποίησης που μπορούμε να κάνουμε για την βάση μας (ανασυγκρότηση, έλεγχος των index) μας εγγυούνται πως τα δεδομένα μας θα είναι ασφαλή και γρήγορα προσπελάσιμα.
  • Έλεγχοι για την σωστή λειτουργία του accelerator: Οι περισσότερες ιστοσελίδες μεγάλης επισκεψιμότητας, που σέβονται τον εαυτό τους πρέπει να χρησιμοποιούν κάποιον accelerator/caching server (Varnish, nginx, MS ISA). Σημαντικό, φυσικά είναι αυτοί οι accelarators να είναι ενημερωμένοι για το υλικό που προσθέτουμε, αλλά και πάντα patchαρισμένοι.
  • Εποπτεία και άμεση ενημέρωση automation: Μία από τις σημαντικότερες εργασίες για εποπτεία ιστοσελίδας. Τα automation προγράμματα σαν το Plesk και το CPanel αν και μας παρέχουν αρκετές ευκολίες, συνήθως είναι γεμάτα από τρύπες ασφάλειας, ενώ η πρόσβαση τους σε πολλά σημαντικά μέρη του server, δείχνουν το μεγάλο πρόβλημα που μπορούν να μας προξενήσουν σε περίπτωση επίθεσης. Ο έλεγχος και η ενημέρωση τους είναι αναγκαίες εργασίες από μέρους του κατασκευαστή.

[/et_pb_tab][/et_pb_tabs][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Επιπλέον πληροφορίες για την εποπτεία ιστοσελίδων:

Η εποπτεία ιστοσελίδων είναι πολύ σημαντική εργασία για κάθε σύγχρονη ιστοσελίδα. Ο σωστός τρόπος για να διατηρούμε μια ιστοσελίδα πάνω στο web είναι να την έχουμε υπό την εποπτεία μας συνέχεια με κάθε μέθοδο που υπάρχει. Δεν μπορούμε να αφήνουμε την ιστοσελίδα μας στο έλεος των χρηστών του ίντερνετ, κυρίως παίρνοντας υπ’ όψιν ότι ένα μέρος αυτών των χρηστών σκοπεύουν να κάνουν κακό στην σελίδα μας. Η εποπτεία ιστοσελίδων είναι πλέον απλή διαδικασία, με όλες τις εφαρμογές που είναι πλέον διαθέσιμες. Δεν μας μένει καμία δικαιολογία για να μην ασχολούμαστε με αυτή.    

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Google Analytics: The What, The Why, The How

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”http://xn--jxaceardb5aecp0av5cebihp4g.net/wp-content/uploads/2014/08/support.png” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” animation=”left” /][et_pb_toggle admin_label=”Toggle” title=”ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ” open=”on”]

[/et_pb_toggle][et_pb_accordion admin_label=”Accordion”][et_pb_accordion_item title=”Website watcher”]

εποπτεία ιστοσελίδας
Automatically check web pages for updates and changes.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”24/7/365 Παρακολούθηση της ιστοσελίδας”]

εποπτεία ιστοσελίδας
InternetSupervision.com monitors the availability, performance, and content of your website, web server and internet services.

[/et_pb_accordion_item][/et_pb_accordion][et_pb_blurb admin_label=”Blurb” title=”EΠΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ανάλυση κόστους ιστοσελίδας” url=”http://κατασκευήιστοσελίδων.net/κόστος-ιστοσελίδων/ανάλυση-κόστους/” url_new_window=”off” use_icon=”on” font_icon=”9″ icon_color=”#0000ff” use_circle=”off” circle_color=”#c8ffc8″ use_circle_border=”on” circle_border_color=”#2EA3F2″ icon_placement=”top” animation=”top” background_layout=”light” text_orientation=”center”]

Ενημερωθείτε αναλυτικά για το κόστος των ιστοσελίδων

cost-slider

[/et_pb_blurb][et_pb_divider admin_label=”Divider” color=”#1e73be” show_divider=”on” /][et_pb_blurb admin_label=”Blurb” title=”ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:Ενημέρωση ιστοσελίδας” url=”http://κατασκευήιστοσελίδων.net/συντήρηση-ιστοσελίδων/ενημέρωση-ιστοσελίδας/” url_new_window=”off” use_icon=”on” font_icon=”8″ icon_color=”#0000ff” use_circle=”off” circle_color=”#c8ffc8″ use_circle_border=”on” circle_border_color=”#2EA3F2″ icon_placement=”top” animation=”top” background_layout=”light” text_orientation=”center”]

Ας ξαναδούμε την ενημέρωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας

update-slider

[/et_pb_blurb][et_pb_cta admin_label=”Call To Action” title=”Δείτε την πρόταση μας για την εποπτεία της ιστοσελίδας σας” button_url=”http://www.madlink.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CF%89%CE%BD/%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82/” button_text=”Πρόταση” use_background_color=”on” background_color=”#ffebeb” background_layout=”light” text_orientation=”center”]

BIG-LOGO εποπτεία ιστοσελίδας

[/et_pb_cta][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Σχολιάστε